MINUSTA

Pia Lehto-Halonen

Olen pitkän linjan pankkiammattilainen, varatuomari, valmistunut juristiksi vuonna 1995 Lapin yliopistosta.

Jo opiskeluaikana pääsin maistamaan juristin ammattia, kun minulle tarjoutui tilaisuus olla henkikirjoittajan viransijaisena. Toimin viran puolesta mm. kaupanvahvistajana, siviilivihkijänä, julkisena notaarina ja väestörekisterin pitäjänä. Henkikirjoittajan viransijaisuuden jälkeen en jatkanutkaan vielä opintoja, koska pääsin töihin isoon paperitehtaaseen eli Veitsiluotoon, jossa sain tehdä monipuolista juristin työtä avustavan lakimiehen roolissa. 

Juristiksi valmistumisen jälkeen haaveilin diplomaatin urasta, Suomen lähettiläänä jossain päin maailmaa. Heti opintojen jälkeen pääsinkin tutustumaan ja seuraamaan läheltä sitä työnkuvaa harjoittelijan roolissa Oslossa, mutta työ ei (harmi kyllä) vastannut tuoreen, nuoren juristin odotuksia ja haaveita.

Oslon työrupeaman jälkeen pääsin auskultoimaan kotiseudulle, Kemin käräjäoikeuteen. Tuomioistuintyö oli sitä, mitä halusin ja olikin hilkulla, etten olisi päätynyt tuomioistuin -uralle ja jäänyt pohjoiseen harjoittamaan juristin ammattia. Varatuomarin arvonimen sain vuonna 1997.

Olin auskultoinnin päätteeksi vielä syyttäjän roolissa, kunnes aviomies tuli kuvioon ja toi pohjoisen tytön tänne eteläiseen Suomeen ja lopulta Helsinkiin. Siinä paikkaani hakiessa ehdin olla oikeusopin opettajana ja ESR-koordinaattorina, kunnes minut valittiin silloiseen Postipankkiin esimiesharjoittelijaksi. Pankkimaailma vei mennessään ja sitä uraa kesti  lopulta 17 vuotta.

Tällä hetkellä teen juristin työtä yrittäjän roolissa ja pystyn nyt auttamaan ja palvelemaan ihmisiä ja yrityksiä täysin itsenäisesti, ilman kenenkään ulkopuolisen ohjausta. Ainoastaan asiakkaiden etua ajatellen ja oikeudenmukaisuutta aina puolustaen. Sekä ammattitaidolla ja ystävällisesti palvellen.

Otan vastaan monenlaisia toimeksiantoja niin yrityksiltä kuin yksityisiltäkin henkilöitä. Erityisesti perhe- ja perintöoikeuden haasteet ovat tuttuja, kuten avioehtosopimukset, edunvalvontavaltakirjat, testamentit, perunkirjoitukset, perinnönjaot, ositukset jne. kuuluvat omiin vahvuusosaamisalueisiin. Samoin kiinteistöjuridiikan monenkirjavat haasteet.

Perheeseen kuuluvat aviomies sekä tyttäret Vilja (21 v) ja Sylvia (15 v) sekä 6-vuotias Leo -koira. Hän on  terhakka pomeranian.

Oli asiasi mikä tahansa, ja kaipaat juristin neuvoa tai apua, ota rohkeasti yhteyttä! Alkukonsultointi, jossa kartoitamme yhdessä asiaasi, ei maksa mitään eikä luonnollisesti velvoita sinua mihinkään.